Deze website maakt gebruik van cookies


Inleiding

Na het maken van dit heerlijk gerecht heb ik hier echt van genoten! Hieronder wordt u uitgelegd hoe u Vadouvan moet maken en een recept voor Vadouvan met mayonaise. Dit recept is een gerecht voor 4 personen waar u overheerlijk van zult smullen. Vervolgens staat hieronder ook een recept voor het maken van mayonaise. Zodat u lekker vers kunt eten.


Recept Vadouvan

  • • 1 kilo ui in stukjes
  • • 10 Knoflookteentjes grof gesnipperd en gepeld
  • • 450 gram sjalotjes in stukjes gesnipperd
  • • 1 Grote flinke duim vers gember, heel fijngesnipperd
  • • ¼ Kop plantaardig olie
  • • 1 Theelepel zaadjes fenegriek
  • • 1 Eetlepel dungesneden kerrie blaadjes, gedroogde kerrie blaadjes 2 theelepels
  • • 1 Eetlepel komijn gemalen
  • • 1 Theelepel kardemom specerij gemalen
  • • 1 Theelepel kurkuma gemalen
  • • ½ Theelepel nootmuskaat geraspt
  • • ½ Rode pepervlokken (pittig dus mag ook minder)
  • • ¼ Theelepel kruidnagel gemalen
  • • ½ Theelepel kaneel gemalen
  • • 1 Eetlepel kokos gedroogd

Vadouvan mayonaise

Ingrediënten voor 4 personen: vadouvan-mayonaise
  • • Gamba’s
  • • 250 Gram wok garnalen of gamba’s
  • • Knoflook
  • • Olijfolie
  • • Mayonaise
  • • 1 Theelepel mosterd
  • • 2 Eidooiers
  • • Halve citroen en hiervan het sap
  • • Peper
  • • Zout
  • • 2 Eidooiers (niet koud)
  • • 2 Theelepels water
  • • 200 ml (olijf)olie
  • • 1 Eetlepel Euroma Original vadouvan specerijen


Bereiding Vadouvan mayonaise bereiden

Meng eidooiers, 2 theelepels koud water en mosterd allemaal samen in een kom. Meng dit tot het een glad mengsel wordt. Voeg daarna beetje bij beetje, druppel voor druppel (is eigenlijk beter) de olie toe en blijf dit ondertussen de hele tijd mengen. Vervolgens voeg je een eetlepel Vadouvan toe. Wanneer de mayonaise veel te dik wordt, voeg je nog een klein beetje water toe. Als laatst voeg je citroensap toe en meng je het nog even door in zijn geheel. Breng de mayonaise met wat zout en peper op smaak.


Voorbereiding van de gamba’s

Zorg ervoor dat de gamba’s ontdooid zijn. Controleer of al de darmkanalen verwijderd zijn uit de gamba’s. Vervolgens bak je ze in lijfolie met wat knoflook uit de knijper, zout en peper. Vervolgens laat je ze afkoelen in de koekenpan en bewaar het schraapsel op de bodem van de koekenpan.


Voorbereiding van de mousse

Nadat de gamba’s koud zijn geworden, snij je deze in stukjes en pureer je dit vervolgens in een blender of met een staafmixer. Voeg wat lepels mayo en de schraapsels van de koekenpan in de blender of staafmixer. Wees voorzichtig met de mayonaise. Je kunt beter een paar keer wat extra toevoegen om de juiste smaak te bereiken in plaats van te veel erin te doen.


Recept mayonaise 300ml

  • • 2 Eidooiers, niet koud (kamertemperatuur)
  • • 2 Tot 3 theelepels citroensap
  • • Zout, maar een klein beetje
  • • 100 ml olijfolie
  • • Witte peper
  • • 100 l peper

Doe de eidooiers, zout en citroensap in een glazen schaal. Meng deze samen met een garde. Voeg vervolgens de olie toe, als eerste een paar druppels tot dat dit goed is opgenomen. Giet vervolgens een klein mooie straal voor de helft toe en blijf dit goed mengen. Als je dit te snel toevoegt zorg je ervoor dat het mengelmoes niet glad wordt. Voeg de rest van de olie toe op ongeveer hetzelfde manier. Proef de mayonaise en voeg zout, peper en citroensap toe om de saus op smaak te brengen. Plaats dit in een gesteriliseerde pot om het goed te bewaren. Laat de mayonaise niet langer dan een week liggen want anders raakt het over datum.

Geniet ervan